Den endelige konklusion mellem Scalpel 26” VS 29”

Scalpel29_2Nu har jeg kørt Cannondale Scalpel 26" i et par år og som i kan læse her på bloggen, har det været medstor fornøjelse. Derfor var det også med stor usikkerhed at jeg skiftede til Scalpel 29", men det skulle prøves. Efter at have kørt de første ca. 500km på min Scalpel 29," er konklusionen, at jeg på ingen måder fortryder min nye investering!

Hvordan har jeg så kunne mærke forskel på de 2 cykler. Først og fremmest har jeg på ingen måde følt at 29" var stor og klodset, det skyldes nok i højgrad den meget kompakte ramme og det 70 cm store styr. Mht. styret var jeg meget i tvivl om jeg kunne komme rundt med så bredt et styr, men det er gået overraskende godt, jeg tænker stort set ikke over det mere. En anden ting jeg frygtede var at den skulle være tung at træde op i fart, det synes jeg bestemt ikke den er, tvært i mod! Den banker derudaf. Det skal så også lige siges, at hjulsættet jeg har opgraderet til kun vejer 1345 gram! Det er stort set det samme som det vejede på min 26".

Den køre simpelt hed fantastisk! Den lader sig ikke så let stoppe af rødder og ujævnheder som min 26" også har det et super godt greb i underlaget, specielt når man skal op af en teknisk opkørsel med mange rødder. Jeg overvejede kort at købe en Flash i stedet, men det er jeg glad for jeg ikke gjorde efter sidste weekends Giant24Race, der fik bagdæmperen lov til at komme på overarbejde J Der er dog en ting som jeg savner fra min 26", det er at pedalarmene var kortere. Det betød jeg ikke ramte alle mulige sten og rødder med pedalarmene, det gør jeg end del med min 29".

En anden ting som jeg er blevet rigtig glad for er, at remote lockout er kommet så tæt på grebene, det er virkelig fedt! Jeg har fået de ny X0 Gribshifters på, jeg har dog ikke helt fundet ud af om de er helt lige så gode som til 9 speed, for jeg "bøvler" lidt med gearene bagpå. Det er som om at gearskiftene ikke køre helt så hurtigt og smertefrit som på 9 speed. Til gengæld fungerer den super godt foran, hvor der nu kun er et "klik" for at skifte gear.

Den endelig konklusion er at man skal lade være med at prøve en Cannondale Scalpel 29", hvis ikke man har råd til den ;-)

2 kommentarer til “Den endelige konklusion mellem Scalpel 26” VS 29””

 1. Gravatar of Johnny Lau
  Johnny Lau
  Indsendt den 6. april 2013 kl. 22:14:31

  Igen...hvis man nu sætter 650B (27,5") hjulsæt på sin 26" scalpel ramme, så får man lov at beholde sine korte pedalarme, kan det anbefales mon ?

 2. Gravatar of Peter Nørregaard Rasmussen
  Peter Nørregaard Rasmussen
  Indsendt den 6. april 2013 kl. 22:33:04

  Hej Johnny
  Jeg er SUPER tilfreds med at køre 29er og kan ikke forstille mig 650b er bedre end 29er, med mindre at man ikke er så høj. Men ja der er små ulemper ved at køre 29er bla. At pedalerne letter rager på rødder og sten, men de ulemper er efter min mening meget små i forhold til de fordele der er ved 29eren.

  /Peter

Skriv en kommentar

9 + 6 =