Fantastiske 24 timer i Roldskov!

Giant24H.jpg

Jeg er lige kommet hjem fra nok det bedst arrangeret 24 timersløb jeg endnu har deltaget i. Løbet blev afholdt for 5 gang i Roldskov og går under navnet "Giant 24 Race". Det er blevet et utrolig populært løb og det var tydligt at se da billetsalget åbnede i januar. Billetterne blev revet væk, næsten alle billetter var væk en halv dag efter at billetsalget var startet! Meningen var at vi ville stille op i klassen 4 mands hold, men det var den klasse der først var udsolgt, så vi valgte at prøve klassen Duo team 9 + 6.

Træning

Efter billetterne var købt så skulle der trænes, min træning gik ikke helt efter planen på grund af den lange vinter, men jeg fik da rigtig godt i træningen. MEN så fik jeg en byld i halsen 1 måned før løbet, den blev opereret væk og jeg måtte holde en pause fra træning i 14 dage! Efter 14 dages pause var der 14 dage til løbet, så der blev trænet igennem i ca. 10 dage. Træning gik faktisk ok efter 14 dages pause, men min puls opførte sig mærkeligt, den lå konstant ca. 10 - 15 slag over hvad den normalt gør. Vi valgte så at prøve at sælge vores billetter eller at finde en makker til min makker. Det lykkes ikke :-/

Løbet

Jeg besluttede derfor at stille til start og så måtte vi se om jeg kunne klare det. Vi ankom til Skørping Og blev indkvarteret i et klasselokale på en skole, det var rigtig fedt at vi ikke bare skulle ligge i en stor hal sammen med flere 100 andre. Næsten 2 måneder inden løbet havde det ikke regnet og det gjorde det heller ikke da vi startede. Ruten var super god, det er den fedeste 24/12 timer ruten jeg endnu har kørt. Masser af fede singletracks og super godt opmærket! Allerede efter 2 runder så det rigtig godt ud, vi lå nr. 2. Desværre begynder det at regne ca. 2 timer efter og det gjorde ruten rimelig svær. Jeg må desværre indrømme at jeg ikke er super god til at køre i mudder, så det satte også sine spor på mine tider. Da vi kom til aften lå vi nr. 3 og det havde vi på ingen måde turde håbe på da vi startede! Når man køre 9 + 6 så køre man fra kl. 12.00 til 21.00 den ene dag og fra 6.00 til 12.00 næste dag. Vi kom i mål efter den sidste runde kl. 21.45, da man skulle køre den sidste runde færdig. Det betød så til gengæld at vi først skulle starte kl. 6.45 næste dag. Det gav os 9 timer til at restituerer i.

Næste dag startede med solskin og ruten var i løbet af natten blevet helt perfekt igen. Desværre begyndte det at regne igen op af formiddagen så ruten blev rimelig hurtig smadret igen. Efter 24 timer endte vi på en 3 plads og det var vi super godt tilfreds med, så vi skulle en tur på præmieskamlerne.

Konklusion

Jeg har efterhånden kørt 4 24/12 timers løb, men jeg har aldrig deltaget i et løb der var så godt arrangeret. Næsten alt fungerde perfekt, indkvarteringen var i top, toiletforholdene var rigtig gode, maden var super god og der var masser af tid at spise i, cykel vask kunne overstås på ca. 10 min, hvilket er bedre end i de andre løb jeg har deltaget i. Skal jeg nævne nogle ting der kunne gøres bedre, vil det være hvis der havde været frokost på startdagen, for da vi ankom havde vi kun spist morgen mad, så der var lang tid til kl. 17 hvor der blev serveret aftensmad.

Billedet er tager af Anders Dahl

 

0 kommentar til “Fantastiske 24 timer i Roldskov!”

Skriv en kommentar

9 + 6 =