Så er der købt fully

Efter at have brugt det sidste stykke tid på at undersøge markedet for fully's har jeg nu bestilt en. Valget har bestemt ikke været nemt og måske heller ikke helt retfærdigt overfor alle producenter. Jeg har stort set været klar til at købe alle de modeller jeg omtaler i min forrige gennemgang af fully's, men er hele tiden blevet klogere. Jeg har undersøgt markedet og priserne grundigt, specielt hvad angår priser er det muligt at få lidt rabat, hvis man spørg efter det :-) Jeg har faktisk også haft en dialog med flere cykelhandler som aldrig er vendt tilbage med et endeligt tilbud, endda en som jeg har haft en længere dialog med og fået et tilbud, hvor efter jeg aflagde han et besøg, og fik specificeret hvad jeg ville have, hvorefter jeg aldrig hørte en lyd tilbage! Der må jo åbenbart være nogen der har kunder nok i den her tid.

Jeg har desværre kun prøvet 2 cykler i det her forløb, hvor af den ene kun var på asfalt. Det er lidt surt at man ikke kan prøve en tur i skoven, så man kan prøve det i det rette element. Begge cykler som jeg prøvede spillede ikke hvad angår justeringer, og det giver et dårligt indtryk. Den ene cykle var en Specialized, men gaflen som var en Fox var utrolig blød, og selvom det højest sandsynligt bare er et justerings spørgsmål, så efterlader det et dårligt indtryk. Pronghorn var den anden cykel jeg prøvede, modellen som jeg prøvede var udviklet til det Amerikanske marked, og på grund af noget patent på det marked, manglede den et led. Derudover var den utrolig blød, hvilket nok også er et justerings spørgsmål. Gaflen var jeg heller ikke specielt imporneret over (DT Swiss).

scalpel.jpg

Jeg ville rigtig gerne have købt en Pronghorn, og det er også den der har stået som andet valg heletiden, mens mit første valg er blevet skiftet rundt en del gange. Afgørelsen var meget konservartivt, og hvis jeg havde penge til skifte cykel lidt ofter, hvad jeg nok prøvet noget nyt. Men jeg valgte Cannondale Scalpel, det gjorde jeg på grund af at jeg har været rigtigt godt tilfreds med min Cannondale Hardtail og specielt Lefty gaflen! Derudover er Scalpel en Semi fully, som ikke har nogle led, men til gengæld fjerdre i selve rammen, det giver mindre vedligeholdelse, og jeg håber også på en stiver ramme. Der er desværre lang leveringstid på en Scalpel, så jeg får den først i slutningen af juni, så jeg håber at alt godt kommer til dem der venter :-)

Jeg har det lidt skidt med ikke at have valgt Pronghorn, for jeg synes at deres service er helt i top, de har givet sig tid til at hjælpe med at sammensætte et godt tilbud med nogle gode komponenter. Derudover tog Anders Juul en cykle med hjem som jeg kunne komme forbi og prøve, og gave mig i det hele taget nogle rigtige objektive svar, på de spørgsmål jeg havde til fully's generelt.

4 kommentarer til “Så er der købt fully”

 1. Gravatar of Felix Sanchez
  Felix Sanchez
  Indsendt den 21. maj 2010 kl. 08:07:29

  Hej Peter.

  Tillykke med din nye fully.
  Jeg forstår måske ikke helt valget, når du henviser til cykeltekniske begreber som gafler, uden at beskrive det i bund.
  Men jeg får fint en forståelse af helheden, og jeg kan lide at læse engagerede, tekniske nørderier, hvilket også er meget det jeg selv får postet.

  Glimrende indlæg, når du nu røget i min RSS reader.
  Glæder mig til at læse mere.
  Mvh
  Felix

 2. Gravatar of Peter Nørregaard Rasmussen
  Peter Nørregaard Rasmussen
  Indsendt den 21. maj 2010 kl. 22:43:14

  Hej Felix
  Det er rart at se at der er nogen der følger med her på bloggen :-).
  Mht. gaffel så er det forskellige mærker og modeller jeg refererer til. Fox er et mærke på en af de største gaffel producenter og Lefty er meget speciel gaffel med kun et "ben" (se ovenstående billede). Håber det giver lidt mening.
  Du skal da med en tur ud at køre mountain bike en dag, jeg køre tit ude i Skelhøje, der må du da løbe en tur ude engang imellem?

  Vi skrives...
  /Peter

 3. Gravatar of Erik Lank
  Erik Lank
  Indsendt den 12. maj 2011 kl. 20:40:27

  Hej Peter :)
  Jeg er for en måned siden blevet den lykkelige ejer af an scalpe 3,
  Det spiller jo rigtig godt, men gaflen har noget slør lignende det din havde, så jeg er lidt nysgerrig på
  Hvad du gjorde for at løse dit problem??
  Tak for en super blog, jeg her læst meget på din side inden jeg besluttede at købe en cannondale.
  Mvh erik lank.

 4. Gravatar of Peter Nørregaard Rasmussen
  Peter Nørregaard Rasmussen
  Indsendt den 12. maj 2011 kl. 21:54:01

  Hej Erik

  Tillykke med din Scalpel!! Ja det er det fedeste lir :)
  Jeg fik min gaffel ombyttet, men efter lidt tid komme samme problem også på den ny gaffel :( derefter havde min cykelhandler gaflen med over ved Cannondale hvor de sammen lavede service på den og siden har der ikke været problemer :) men jeg har så heller ikke kørt synderligt hårdt siden den service. Nu skal jeg køre 24 timersløb i weekenden, så jeg håber ikke at det vender tilbage!
  Jeg synes at du skal få du "cykelpusher" til at ligge på den og så håber jeg at i får styr på den, for det er ikke til at leve med når nu alt andet spiller maks!!

  /Peter

Skriv en kommentar

9 + 6 =